FAQ en Contact

Hieronder vind je de meest gestelde vragen. Als je vraag er niet tussen staat of als je het antwoord niet begrijpt, mail dan naar: support@pepper.be,  gebruik het contactformulier onderaan deze pagina. We sturen je zo snel mogelijk een persoonlijk antwoord.

Inschrijven

1. Hoe kan ik me inschrijven?
Op de homepage van Pepper staat rechts in je beeldscherm een inschrijvingsformulier met daarop ‘Gratis proberen >>’ Op dit formulier kan je je geslacht aangeven, het geslacht van je toekomstige partner kiezen, je e-mailadres invullen, je voornaam aangeven (let op: dit is ook de naam die op je profiel komt te staan) en je wachtwoord kiezen. Wanneer je dit hebt gedaan, hoef je alleen nog maar op de knop ‘Gratis proberen >>’ te klikken. Door op ‘Gratis proberen >>!’ te klikken, geef je aan dat je de gebruiksvoorwaarden, het cookie-beleid en het privacy-beleid hebt gelezen en ermee akkoord gaat. Nadat je op deze knop hebt gedrukt, ontvang je van ons een mail waarmee je je e-mailadres kunt bevestigen. Je bent nu geregistreerd op Pepper!

2. Ik heb me ingeschreven, wat nu?
Nadat je je hebt geregistreerd zijn er een paar stappen die je nog moet nemen. Wij zullen je stap voor stap begeleiden tijdens het maken van je eigen Pepper profiel. Een compleet Pepper bestaat uit 2 stappen:

  1. Stap 1: ‘Ik in het kort’. Hier geef je aan wie je bent en wat je zoekt.
  2. Stap 2:  Collage. Laat jezelf zien door afbeeldingen, foto’s of filmpjes van dingen die jij leuk, mooi of bijzonder vindt toe te voegen. Uiteindelijk maken wij er een collage van zodat je matches een goed beeld krijgen van wie jij bent.

Hierna zal jouw profiel compleet zijn en ontvang je onmiddellijk je eerste matches. Een compleet profiel wordt eerst door ons gekeurd voordat deze zichtbaar is voor andere leden.

3. Hoe ziet een compleet Pepper profiel eruit?
Natuurlijk ben je nieuwsgierig naar hoe een compleet Pepper profiel eruit ziet! Klik hier voor een voorbeeld.

Inloggen

4. Wat moet ik doen als ik een foutmelding krijg bij het aanmelden?
Probeer je nogmaals aan te melden in een andere webbrowser (bijvoorbeeld: Google Chrome of Firefox) en/of wis je gehele cachegeheugen.

5. Hoe vraag ik mijn Pepper wachtwoord opnieuw aan?
Je kan je wachtwoord opvragen via de volgende link: https://app.pepper.nl/#/account/wachtwoord-vergeten/

Veiligheid op Pepper

6. Wie ziet mijn profiel?
Alleen andere Pepper leden kunnen jouw profiel zien. De afbeeldingen, foto’s en tekst die je op je profiel hebt geplaatst zijn niet te vinden op Google of ergens anders buiten Pepper.

7. Worden profielen gescreend op Pepper?
Ja! Elk profiel wordt handmatig en systematisch door ons bekeken en gekeurd. Wanneer we twijfelen aan de echtheid van een Pepper profiel of de intenties van degene die een profiel heeft aangemaakt, keuren we het profiel af. Ook profielen met content in strijd met artikel 5 van onze gebruiksvoorwaarden worden niet toegestaan op Pepper. Mocht je toch een profiel tegenkomen die niet op Pepper zou mogen staan, meld dit dan aan ons Backoffice Team via support@pepper.be.

Full Membership

8. Hoe word ik Full Member?
Je kan Full Member worden door bovenin je profiel op de button ‘Word Full Member’ te klikken. Vervolgens kom je in het betaalscherm terecht en kan je kiezen wat voor soort Full Membership je wil aanschaffen.

9. Wat kost een Full Membership?
Zie de pagina Pepper Prijzen voor meer info.

Abonnementen:
•  Full Membership 1 maand voor €25 per maand;
•  Full Membership 3 maanden voor €15 per maand;
•  Full Membership 6 maanden voor €9,95 per maand;
•  Full Membership 1 jaar voor €8,50 per maand.

10. Wat zijn de voordelen van een Full Membership?

gratisFull Member
Matches Ontvangencheck-box-greycheck-box-blue
Zoekencheck-box-greycheck-box-blue
Like sturen & ontvangencheck-box-greycheck-box-blue
Berichten Lezencheck-box-blue
Berichten Sturencheck-box-blue
Zien wie mijn profiel heeft bekekencheck-box-blue
Chattencheck-box-blue

 

11. Hoe kan ik op Pepper betalen?
Op Pepper kun je een Full Membership afsluiten via iDeal, Paypal, creditcard of MisterCash. Let op! Als je via de Pepper iOS App een Full Membership afsluit gaat dat via de iTunes store. Je kunt je Full Membership dan ook alléén beheren door in te loggen in je iTunes account.

12. Wat moet ik doen als mijn net afgesloten Full Membership niet werkt?
Heb je zojuist een Full Membership afgesloten en kan je nog niet chatten of mailen? Log dan even uit door in het menu van je profiel op ‘Uitloggen’ te klikken. Het enige wat je nog hoeft te doen is opnieuw in te loggen. Werkt je Full Membership nog steeds niet? Neem dan contact op met ons via support@pepper.nl.

13. Hoe zit het met mijn herroepingsrecht?
Je hebt het recht om, zonder opgaaf van reden, gebruik te maken van je herroepingsrecht, wat betekent dat je tot 14 dagen na het aangaan door betaling van het Full Membership op deze beslissing mag terugkomen. Voor het herroepen kun je gebruik maken van het model herroepingsrecht als gevoegd in bijlage I van de algemene voorwaarden Thuiswinkel of klik hier. Pepper betaalt je zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen na herroeping terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd. Als je hebt ingestemd om de levering van dienst te laten beginnen tijdens de herroepingstermijn – en je gebruik hebt gemaakt van de dienst – behoudt Pepper zich het recht voor om voor dit gebruik een redelijke vergoeding te rekenen. Deze vergoeding is vastgesteld op €1,50 per dag dat de dienst door jou is gebruikt tot de herroeping van jouw abonnement en zal verrekend worden met de som van het te herroepen bedrag.

14. Kan ik mijn Full Membership pauzeren?
Nee, het is niet mogelijk je Full Membership te pauzeren.

Hoe werkt mijn Pepper Profiel?

15. Hoe plaats ik foto’s op mijn profiel?
Je kunt op verschillende manieren foto’s op je profiel plaatsen. Je kunt gebruik maken van Bing (een zoekmachine), YouTube en je eigen computer, smartphone of tablet. Wil je een afbeelding van Bing gebruiken? Klik dan op de knop ‘Zoek met internet’. Typ een zoekterm in en de gevonden afbeeldingen verschijnen. Klik op een afbeelding die je op je collage wilt plaatsen en schrijf er eventueel iets bij. Via de tab ‘uploaden’, haal je foto’s van jouw eigen computer, tablet of smartphone. Door op ‘voeg toe’ te klikken wordt de afbeelding en bijbehorende tekst meteen opgeslagen op je profiel en kun je verder met de volgende afbeelding.

16. Hoe kan ik mijn profielfoto aangeven/ wijzigen?
Klik op de foto die je als profielfoto wilt instellen. Rechts onderin zie je de optie: Stel in als profielfoto. Als je hier op klikt is deze foto vanaf nu je profielfoto.

17. Hoe verwijder ik mijn berichten?
Je kunt berichten uit je inbox verwijderen door op het kruisje in het bericht zelf te klikken.

18. Hoe verwijder ik mijn matches?
Je kan matches verwijderen door naar het profiel van de desbetreffende match te gaan. Onderin het profiel van je match staat ‘Dit profiel niet meer tonen’. Klik hierop en je match verdwijnt uit jouw matcheslijst, inbox en uit je chatlijst. Deze match kan jou daarna ook niet meer zien of contact met je opnemen.

Functionaliteiten en Blokkeren

19. Kan ik zelf zoeken op Pepper?
Ja! Wij bieden op Pepper, naast speciaal voor jou geselecteerde matches, ook de mogelijkheid aan om zelf te zoeken naar andere leden op Pepper. Met de zoekfunctie kan je filteren op leeftijd, woonplaats, afstand in kilometers en op online status. Als je een Full Membership hebt, kan je ook filteren op opleidingsniveau. Je profiel is alleen zichtbaar voor je matches en de leden die jouw profiel hebben gevonden tijdens het zoeken.

20. Hoe word ik gematcht?
De matches die je van ons krijgt, zijn gebaseerd op de gegevens die je bij ‘Ik in het kort’ hebt ingevuld, op woonplaats en eventueel op de uitslag van je persoonlijkheidstest.

21. Waarop is het matchingpercentage gebaseerd?
Het matchingpercentage is alleen gebaseerd op de uitslag van je persoonlijkheidstest.

22. Hoe werkt de chat?
In je contactlijst, aan de rechterkant van je profiel, staan matches waarmee je kan chatten. Je kan een chatgesprek openen door met je muis op een naam uit de chatlijst te gaan staan. Door hierop te klikken, wordt het chatvenster geopend. Linksonder is een tekst vak waarin je een chatbericht kan typen. Door op Enter te klikken, wordt het chatbericht verstuurd. Rechts wordt een mix van jouw foto’s en de foto’s van je match geladen. Je kunt ook een chat met iemand starten via de chatbutton op het profiel. Dit kan alleen als je match online is en beschikbaar is om te chatten. Wil je even rustig op Pepper rondkijken of met alleen die ene leuke match chatten zonder gestoord te worden? Leden met een Full Membership kunnen zich tijdelijk invisible maken. Zo heb je geen chatbutton op je profiel en heb je geen online status in de contactlijst.

23. Hoe weet ik of een match online is?
Rechts van je profiel zie je een contactlijst. Hierin staan leden waar je al eens contact mee hebt gehad of aan je gematcht zijn. Er staat een groen bolletje als je match online is en een grijs bolletje als deze offline is. Op de profielen wordt met hetzelfde groene bolletje aangegeven of iemand online is. Let op! Alleen leden met een Full Membership komen in de contactlijst naar voren.

24. Kan ik een match blokkeren?
Ja, dat kan. Wanneer je iemand wil blokkeren klik je op ‘Dit profiel niet meer tonen’ onderaan het profiel van de match je liever niet meer wil zien. Het profiel wordt dan uit je matchlijst gehaald en jouw profiel wordt onzichtbaar voor je match. Op deze manier kan je match ook geen contact meer met je opnemen.

25. Waarom kan ik geen berichten lezen en/of sturen?
Pas als je een Full Membership hebt, kan je berichten lezen en/of sturen. Heb je dit niet dan kan je nog steeds je matches bekijken en elkaar liken.

26. Waarom kan ik niet zien wie mijn profiel heeft bezocht?
Op de pagina ‘Updates van mijn matches’ zie je het blok ‘Matches die recent je profiel bezocht hebben’. Pas als je een Full Membership hebt kun je zien welke match jouw profiel bezocht heeft en kun je het profiel van de desbetreffende match bezoeken. Als je gratis member bent zie je alleen een geblurde foto van de deze match.

Stopzetten Automatische Verlenging

26. Hoe zet ik mijn automatische verlenging stop?

Nadat de periode van 1, 2, 3 of 4 maanden van je Full Membership is afgelopen, verlengt Pepper automatisch je Full Membership voor onbepaalde tijd met maximaal 1 maand opzegtermijn. Je kunt dit eenvou...

Uitschrijven

27. Hoe verwijder ik mijn Pepper profiel?
Je kan je profiel verwijderen als je ingelogd bent. Klik rechtsboven in de pagina op het menu. Vervolgens klik je op ‘Instellingen’ en dan op ‘Account’. Als laatste hoef je alleen nog maar je wachtwoord in te typen en op ‘Verwijder mijn account’ te klikken. Toch spijt? Je kan direct met hetzelfde e-mailadres een nieuw Pepper profiel aanmaken. Let op! Als je je account verwijdert terwijl je een actief Full Membership hebt, wordt ook je Full Membership verwijderd. Je kunt dit niet ongedaan maken. 

28. Kan ik mijn profiel tijdelijk offline halen?
Nee. Je kunt je profiel wel incompleet maken waardoor je profiel niet meer wordt gematcht of gevonden wordt in de zoekfunctie.

Pepper App

29. Is er een app?
Ja! Wij hebben momenteel een App voor iOS in de AppStore en een App voor Android in de Google Play Store.

30. Hoe werkt de App?
Eigenlijk werkt het ongeveer op dezelfde manier als onze website. De App’s hebben dezelfde functionaliteiten, mogelijkheden en abonnementen.  Mocht je toch nog vragen hebben over het gebruik van de App, neem dan vooral contact met ons op via de live chat of stuur een bericht naar support@pepper.nl.

31. Moet ik betalen voor de App?
Nee, de App is gratis te downloaden voor al onze leden.

32. Hoe sluit ik een Full Membership af via de App?
Een membership afsluiten via de App, werkt eigenlijk net zo als op de website: je gaat naar instellingen, vervolgens naar abonnement en drukt op de ‘word full member’-knop. Ook zal je deze button op andere plekken in de App tegen komen. Voor abonnementen gekocht via de Android App gelden dezelfde voorwaarden als abonnementen die zijn gekocht via de website.

33. Hoe zeg ik mijn App Full Membership op?
Wanneer je een Full Membership afsluit via de iOS App, houd er dan rekening mee dat je Full Membership geregeld wordt via Itunes. Abonnementen gekocht via de Itunes worden niet automatisch verlengd.

34. Wat als ik geen App wil, maar wel Pepper wil gebruiken op mijn telefoon?
Dan kan je gebruik maken van onze mobiele site. Deze is gewoon beschikbaar via www.pepper.nl in je mobiele browser.

Pepper acties

35. Zijn er op dit moment acties?
Op dit moment hebben we geen acties. Maar houd onze blog en mailings in de gaten zodat je niks mist!

36. Organiseert Pepper evenementen?
Pepper organiseert leuke evenementen. Wil je op de hoogte blijven van evenementen? Houd dan de blog www.pepper.be/magazine goed in de gaten.

Contact Pepper team

Pepper is de eerste datingsite die is ontworpen met behulp van de ideeën en ervaringen van singles in Nederland. Ook in de toekomst blijven we luisteren naar jullie opmerkingen of tips. Mis je dingen, heb je een klacht, een succesverhaal of heb je suggesties voor veranderingen op Pepper? Laat het ons weten.

Je kunt ons bereiken via ons mailadres support@pepper.nl.

 

Pepper zal proberen zo snel mogelijk te antwoorden, doorgaans is dit binnen 24 uur. Pepper, Vasteland 78, 2011 BN, Rotterdam, KvK 32171311, BTW: NL 8223 44 750 B01, support@pepper.be.

 

Klachten en geschillen

Klachten kunnen via het contactformulier hierboven worden ingezonden. Ook is het mogelijk om direct je klacht te mailen naar support@pepper.nl. Pepper zal binnen 14 dagen je klacht inhoudelijk behandelen. Je ontvangt hiervan geen ontvangstbevestiging.

Eventuele geschillen kunnen ook worden voorgelegd aan de Geschillencommissie Thuiswinkel, Postbus 90600, 2509 LP te Den Haag, www.sgc.nl. Tevens kan je jouw klacht voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform: http://ec.europa.eu/consumers/odr/