Is gedumpt worden je grootste angst?

‘Maar we kunnen vrienden blijven.’ Het is een uitspraak die je het liefst nooit te horen krijgt van je partner. Gedumpt worden is nooit leuk, wat de reden ook is. Een tijd lang hebben jullie lief en leed met elkaar gedeeld. En ineens is het over. Verdrietig, boos, treurig en troosteloos. Het zijn gevoelens die niet zomaar weggaan. Dat heeft tijd nodig. Maar hoe ga je er dan mee om? Huilen in bed? Afleiding zoeken bij vrienden? Pepper geeft jou datingtips!

Doos tissues
Het blijft een heftige gebeurtenis. Gedumpt worden is geen pretje. De doos tissues zal dan ook je beste vriend zijn in deze tijden. Verdrietig zijn is de normaalste zaak van de wereld als je relatie net uitgemaakt is. Het is dan ook niet gek als je jouw sociale leven even laat voor wat het is. Maar zorg er ook weer niet voor dat je te lang blijft hangen in je eenzame sombere wereldje. Verdrietig zijn mag, maar soms is het ook even goed om wat afleiding te zoeken bij vrienden.

Ga voor nieuw
Hoe moeilijk gedumpt worden ook is, je kan niet voor altijd verdrietig blijven. Misschien ben je geneigd om direct alles weg te gooien wat aan je ex doet denken. En als je hier toch mee bezig bent, kan je meteen doorpakken. Een frisse start zal je helpen om niet te veel terug te denken. Steek je energie daarom in nieuwe dingen. Verwen jezelf met nieuwe spullen voor thuis, of met nieuwe kleren. Of ga voor een nieuwe uitdaging: volg een cursus Spaans of ga voor een nieuwe sport.

Voordelen
Als de tijd rijp is, zal je je zeker beter voelen. Misschien zie je al snel ook de voordelen in van vrijgezel zijn. Je hebt veel meer tijd voor andere dingen. Meer tijd voor een nieuwe frisse wind in je leven, maar ook meer tijd voor vrienden en vriendinnen. En als tijd echt alle wonden heeft geheeld, ben je misschien wel gelukkiger dan ooit tevoren.

Gedumpt worden: andere tips

 • Leef niet in het verleden, ga voor de toekomst.
 • Ga niet op zoek naar mogelijke fouten.
 • Trap er niet in: seks met je ex zorgt vaak voor problemen.
 • Verwen jezelf: nieuwe kleren, nieuwe spulletjes.
 • Neem je tijd voor het verwerken.
 • Gerelateerde artikelen

  Singles van Nederland hebben Pepper tot hun favoriete
  datingsite bekroond. We hebben de Thuiswinkel Award gewonnen
  omdat we hoog scoren op o.a. prijs/kwaliteit verhouding en
  persoonlijke klantenservice. Lees hieronder meer over
  ervaringen met Pepper.