Daten in Friesland? Datingsite Pepper geeft tips!

Ga jij binnenkort op dating tour in Friesland? Deze bijzondere provincie is de enige in Nederland met een officiële eigen taal. Gelukkig is de taal der liefde universeel en hoef je geen Fries te kunnen om een leuke date te hebben. Wat kunnen jij en je date allemaal doen tijdens dating Friesland? Datingsite Pepper geeft tips!

Waddeneilanden-daten-in-Friesland

Leafde in Leeuwarden
De hoofdstad van Friesland is Leeuwarden. Deze stad is de start- en finish plaats van de beroemde Elfstedentocht. Verder zijn er honderden monumenten, leuke musea en gezellige winkeltjes. De perfecte stad voor een dagje dating Friesland. In Leeuwarden kun je overal terecht voor een kop koffie, maar voor een echt romantische date ga je naar De Koperen Tuin. Dit grand café ligt middenin het groene hart van Leeuwarden, op loopafstand van het centrum van Leeuwarden. Het grand café ademt een sprookjesachtige sfeer uit door de mooie ligging middenin de Prinsentuin en de aangrenzende vijver. Ook voor een heerlijke high tea zijn jij en je date hier aan het juiste adres. Niet alleen de Friese hoofdstad is interessant, maar ook de overige 10 steden van de Elfstedentocht zijn zeker een bezoekje waard.

Dating op de wadden
Bij de provincie Friesland horen maar liefst vier Waddeneilanden: Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Op de Waddeneilanden kunnen jij en je date helemaal tot rust komen tijdens een romantische strandwandeling en genieten van het typische relaxte eilandgevoel. Ook voor een actieve date kun je op de eilanden terecht.

Is jou date een daredevil? Ga dat blowkarten op Vlieland. De blowkart is een strandzeiler met drie wielen en als je wind mee hebt schiet je over het strand. Als het mooi weer is en je date van dieren houdt, kun je op Terschelling zwemmen met stoere Friese paarden. Bij Puur Terschelling ga je op ongezadelde paarden de Noordzee in en ervaar je hoe het is om op een zwemmend paard te zitten. Samen met je date rijd je de zonsondergang tegemoet…romantisch!

Datingsite Classic: de Sneekweek
Zeilliefhebbers opgelet! In dating provincie Friesland vindt elk jaar in augustus de Sneekweek plaats. Dit is het grootste zeilevenement op Europese binnenwateren. Overdag kunnen jij en je date genieten van de spannende zeilwedstrijden op het Sneekermeer en ’s avonds flirten jullie er op los tijdens de spectaculaire feesten. Voor een sportieve en feestelijke date! De Sneekweek vindt dit jaar plaats van 3 tot en met 8 augustus. Wil je liever zelf varen? Dan kun je op verschillende plekken in Friesland een bootje huren, ook zonder vaarbewijs.

Culinair
Een echte Friese specialiteit is het suikerbrood. Fryske Sukerbole, zoals de Friezen het noemen, is een zoet brood met suiker en kaneel. Ideaal voor bij een date! Een andere Friese lekkernij is de Oranje koek met gekonfijte sinaasappelschil. Naast sweet stuff heeft dating Friesland ook hartige specialiteiten. Voor een lekkere lunch kun je je date bijvoorbeeld trakteren op een stuk roggebrood met echte Friese nagelkaas. Datingsite Pepper wenst jullie vast; Yt smaaklik!

Daten buiten Friesland?

Als je gaat daten in Friesland hebben we je hopelijk vast
wat inspiratie kunnen geven voor een leuke locatie. Ga je
liever elders op date? Lees dan verder!