Eten & daten: zo maak je een goede eerste indruk

Je wilt natuurlijk een goede eerste indruk maken als je op date gaat met die ene leuke match. Hoe pak je dat aan? Uit onderzoek van de Universiteit van Chicago blijkt dat een goede indruk maken eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld is. Wat blijkt namelijk? Door hetzelfde eten als je date te bestellen, kom je al een heel eind. Hoe zit dat precies?

Onderzoekers van de Universiteit van Chicago deden een aantal experimenten om te onderzoeken wat het effect was van het eten van hetzelfde voedsel op het gevoel van verbondenheid en vertrouwen tussen volwassenen.

Experiment
In het eerste onderzoek koppelden de onderzoekers twee proefpersonen aan elkaar die elkaar nog nooit eerder hadden gezien. Eén van de twee proefpersonen kreeg een geldbedrag. Hij mocht zelf kiezen hoeveel hij hiervan aan zijn partner zou geven. De helft van de koppels kreeg tijdens de opdracht dezelfde snoepjes te eten, terwijl de andere helft van de koppels verschillende snoepjes kreeg. Wat bleek? De koppels die hetzelfde snoep aten, gaven meer geld aan de persoon aan wie ze waren gekoppeld dan de koppels die verschillende snoepjes hadden gegeten.

Ook uit het tweede experiment bleek dat eten van het hetzelfde voedsel een positief effect had op de onderlinge vertrouwensband. Proefpersonen kregen in koppels de opdracht om te onderhandelen over (fictieve) arbeidsvoorwaarden. Sommige koppels kregen tijdens de arbeidsonderhandelingen hetzelfde voedsel te eten, terwijl andere koppels verschillend voedsel kregen. De koppels die hetzelfde voedsel aten, kwamen bijna twee keer zo snel tot een overeenkomst al de koppels die verschillende voedsel aten.

Conclusie
Het eten van hetzelfde voedsel zorgt dus voor een instant connectie en schept een vertrouwensband. Ayelet Fishbach, professor aan de Universiteit van Chicago: “Mensen denk dat ze beslissingen maken op basis van logica, maar voedselkeuze heeft een grotere invloed dan gedacht. Voedsel kan strategisch worden ingezet om mensen samen te laten werken en een vertrouwensband op te bouwen. Voedsel is eigenlijk heel powerful : we stoppen het in ons lichaam, dus we moeten zeker weten dat we het kunnen vertrouwen”. Klinkt logisch, toch?

Dus ga je vanavond op dinnerdate met je match? Bestel hetzelfde eten! Tenzij je de keuze van je match niet lekker vindt, natuurlijk 😉

Bron: Science Daily

 

 

Nog meer succesverhalen

Singles van Nederland hebben Pepper tot hun favoriete datingsite bekroond. We
hebben de Thuiswinkel Award gewonnen omdat we
hoog scoren op o.a. prijs/kwaliteit verhouding en persoonlijke klantenservice. Lees
hieronder meer over ervaringen met Pepper.

Bekijk direct de leukste singles

Veilig Daten doe je zo

Veilig Daten PepperVeilig daten is erg belangrijk voor ons. Wij doen er alles aan om van het online daten, veilig daten te maken. En we geven jou enkele tips zodat je bewust gaat daten en hiermee bijdraagt aan jouw eigen veiligheid.

Veilig Daten Tips

Volg Ons

Volg Pepper op Facebook, Twitter, Pinterest en Google+