Wat voor koffietype is jouw date?

Samen ergens een kop koffie drinken is nog altijd één van de favoriete activiteiten voor een eerste date, zo blijkt uit ons onderzoek waarin we jullie vroegen naar jullie favoriete eerste date activiteiten. Een koffiedate is een gezellige, laagdrempelige manier om elkaar beter te leren kennen. En met zoveel verschillende soorten koffie is er voor ieder wat wils.

Maar voordat je je koffie uitkiest, is het misschien handig om te weten dat jouw koffiekeuze heel wat meer over jezelf zegt dat je zou denken! Wat voor koffietype ben jij? En wat voor koffietype is jouw date?

Wat je drinkt ben je zelf
Uit onderzoek van klinisch psycholoog Ramani Durvasula blijkt namelijk dat er een relatie is tussen je persoonlijkheid en het soort koffie dat je drinkt. Het type koffie dat je drinkt, zou namelijk een reflectie zijn van je persoonlijkheid. Er deden maar liefst 1000 koffiedrinkers mee aan het onderzoek van Durvasula. In het onderzoek werd onder andere gekeken naar persoonlijkheidsstijlen en psychologische karaktereigenschappen zoals de mate van introversie, extraversie, geduld, perfectionisme, gevoeligheid en sociale vaardigheden.

Het onderzoek leidde tot een leuk lijstje. Zo zouden cappuccino drinkers vooral obsessief en controlerend zijn, en zouden latte drinkers juist graag andere mensen willen pleasen. Wat zegt jouw koffiekeuze over jou én over je date?

Latte lovers (koffie met melk)
Persoonlijkheid: pleasers, open, gericht op comfort
Latte drinkers zijn volgens Durvasula echte pleasers, ze willen anderen graag een plezier doen. Daarnaast kunnen ze ook ietwat neurotisch zijn. Ze offeren zichzelf graag op om andere te helpen, maar vergeten daardoor soms om ook goed voor zichzelf te zorgen. 

 

Zoete koffie (met smaakje)
Persoonlijkheid: staan open voor nieuwe dingen, zijn trendsetters, spontaan
Mensen die van zoete koffie houden en voor een lekkere frappuccino of koffie met extra smaakje kiezen, zijn volgens Durvasula spontaan en in staat om een gewaagde keuze te maken die sociaal gezien misschien niet helemaal geaccepteerd is. Ze trekken zich niets aan van wat hun omgeving van hun koffiekeuze vindt. Maar ze worden ook geassocieerd met ‘jeugdige onvolwassenheid’ omdat ze van kinderlijke, zoete smaken houden. Daarnaast kunnen ze wat roekeloos zijn.

 

Zwarte koffiedrinkers
Persoonlijkheid: old school, purist
Zwarte koffiedrinkers zouden simpel en rechtdoorzee zijn en een no-nonsense mentaliteit hebben. Ze houden ervan om dingen simpel en overzichtelijk te houden, leiden een onbezorgd leven en houden van efficiëntie. Maar soms kunnen ze wat stil en humeurig zijn. Daarnaast zouden zwarte koffiedrinkers niet van verandering houden, en af en toe wat kortaf kunnen reageren.. 

Decaf, sojamelk en andere specifieke koffiedrinkers
Persoonlijkheid: perfectionistisch, zelf-gericht, gezond leven
Ben jij iemand die een tall half-caff soy skinny latte at 120 degrees bestelt? Grote kans dat je een echte perfectionist bent die de touwtjes graag in handen heeft. Volgens Durvasula houden mensen die dit soort koffie drinken ervan de controle te hebben en houden ze zich graag bezig met hun lichaam en een gezonde lifestyle. Hierdoor kunnen ze echter ook overkomen als egoïstisch. Daarnaast zit hun perfectionisme ze soms in de weg, hebben ze aanleg om te piekeren en maken ze zich zorgen wanneer ze de controle verliezen.

 

Instant koffiedrinkers
Persoonlijkheid: relaxt, uitstellers, traditioneel
Instant koffiedrinkers houden van lekker makkelijk: zakje koffiepoeder in een beker doen, water erbij en genieten maar! Dit soort koffiedrinkers leiden volgens Durvasula dan ook een relaxt leven, ze maken zich niet zo snel druk om iets en nemen het leven zoals het komt. Heerlijk, zo een nonchalant leven, maar het gevaar ligt op de loer dat instant koffiedrinkers net iets té relaxt zijn, waardoor dingen worden uitgesteld of niet meer worden gedaan. Daarnaast is plannen niet hun sterkste punt.

Nog meer succesverhalen

Singles van Nederland hebben Pepper tot hun favoriete datingsite bekroond. We
hebben de Thuiswinkel Award gewonnen omdat we
hoog scoren op o.a. prijs/kwaliteit verhouding en persoonlijke klantenservice. Lees
hieronder meer over ervaringen met Pepper.

Bekijk direct de leukste singles

Veilig Daten doe je zo

Veilig Daten PepperVeilig daten is erg belangrijk voor ons. Wij doen er alles aan om van het online daten, veilig daten te maken. En we geven jou enkele tips zodat je bewust gaat daten en hiermee bijdraagt aan jouw eigen veiligheid.

Veilig Daten Tips

Volg Ons

Volg Pepper op Facebook, Twitter, Pinterest en Google+