Samenwonen doe je zo

Ga jij binnenkort (voor het eerst) samenwonen met jouw grote liefde? Leuk! Als pas verliefd stelletje is er natuurlijk niets fijner dan 24/7 bij elkaar te zijn. Samen koken, samen eten, en elke avond in elkaars armen in slaap vallen…romantisch! Maar samenwonen kan ook voor kleine irritaties zorgen. Rondslingerende boxershorts, de afwas die zich opstapelt of een meningsverschil over de inrichting, het hoort er allemaal bij. Hoe zorg je ervoor dat jullie samenwoon-avontuur een succes wordt? Pepper geeft tips!

1. Smaken verschillen
Of jullie nou samen een huis hebben gekocht/gehuurd of dat je lover bij jou intrekt, in beide gevallen willen jullie waarschijnlijk samen jullie nieuwe plekje (opnieuw) inrichten. Maar wat als jij nou het liefst het huis wil inrichten met oude brocante meubeltjes in schattige pasteltinten terwijl je vriend meer van strak, minimalistisch en zwart/wit houdt? Ga dan samen op zoek naar de gulden middenweg en kies voor een combi van jullie stijlen. Zo krijgen jullie je eigen, unieke inrichting waar jullie je allebei in thuis voelen.

2. Huishoudelijke mededeling
Tja, het huishouden is nou eenmaal iets wat erbij hoort. En als je samenwoont met je lover, dan kom je er misschien opeens achter dat hij of zij een gigantische sloddervos is en overal van alles laat slingeren. Voorkom irritaties over iets simpels als het huishouden en maak een duidelijke taakverdeling. Jij doet de boodschappen, hij/zij kookt. Jij doet de was, hij/zij de afwas. En misschien zijn jullie wel zo verliefd dat jullie het liefst alles samen doen, dat kan natuurlijk ook ?

3. Datenight
Als je samenwoont, zie je elkaar elke dag. Samen ontbijten, ‘s avonds samen eten, en samen slapen is natuurlijk super leuk, maar zorg er ook voor dat jullie naast de dagelijkse routine ook écht tijd voor elkaar maken. Plan dus regelmatig een date night voor wat quality time voor jullie samen, kijk samen een serie of ga erop uit. Samen nieuwe avonturen beleven maakt jullie band nog sterker.

4. Me-time
Samenwonen betekent nou ook weer niet dat jullie álles samen hoeven te doen. Gun jouw lover zijn/ haar game-avondje als hij/zij daar blij van wordt en zorg ervoor dat jij ook je eigen hobby’s hebt. Ga erop uit met vrienden of vriendinnen of geniet in je eentje van een Say yes to the dress marathon. Sommige dingen zijn nou eenmaal niet geschikt om met je partner te doen ?

5. Geldzaken
Niet heel romantisch, wel noodzakelijk: de financiën. Geld is één van de grootste relatiekillers, dus maak duidelijke afspraken over jullie uitgaven. Wat zijn jullie gezamenlijke inkomsten? Wat zijn de grootste uitgaven? Hoe gaan jullie dit verdelen? Maak bijvoorbeeld een pot voor de boodschappen waar jullie elke maand een bedrag in stoppen, of start een gezamenlijke rekening.

6. Have fun
Vergeet ook vooral niet te genieten van het feit dat je gaat samenwonen met je grote liefde, want samenwonen is vooral heel erg leuk!

Nog meer succesverhalen

Singles van Nederland hebben Pepper tot hun favoriete datingsite bekroond. We
hebben de Thuiswinkel Award gewonnen omdat we
hoog scoren op o.a. prijs/kwaliteit verhouding en persoonlijke klantenservice. Lees
hieronder meer over ervaringen met Pepper.

Bekijk direct de leukste singles

Veilig Daten doe je zo

Veilig Daten PepperVeilig daten is erg belangrijk voor ons. Wij doen er alles aan om van het online daten, veilig daten te maken. En we geven jou enkele tips zodat je bewust gaat daten en hiermee bijdraagt aan jouw eigen veiligheid.

Veilig Daten Tips

Volg Ons

Volg Pepper op Facebook, Twitter, Pinterest en Google+