Veilig daten op het internet

Veilig-daten-Datingsite-PepperVeilig daten via internet is belangrijk voor Pepper. Maar hoe kun je zelf bijdragen aan je eigen veiligheid? Hier enkele tips, zodat je bewust kunt gaan daten.

Wij controleren
Wij houden de website zo betrouwbaar mogelijk. Alle profielen worden handmatig gecontroleerd voordat ze online komen te staan. Dit om valse profielen geen kans te geven. Ook alle binnenkomende profielteksten en foto’s worden dagelijks gecontroleerd door het Pepper-team. Zo kun jij zonder zorgen gaan daten. Desondanks is het belangrijk om zelf bewust te zijn tijdens het daten. Daarom geven we je vijf tips om veilig te daten en om jezelf zo beter te beschermen tegen onoprechte daters:

Deel niet onmiddellijk alles

Ga voorzichtig om met je privé-gegevens. Veilig daten begint immers met verstandig omgaan met je persoonlijke data. Pepper toont alleen jouw profielnaam en leeftijd, wat je verder wil delen bepaal jij zelf. Geef tijdens het chatten niet onmiddellijk je achternaam, adres of contactgegevens. Er zijn ten slotte genoeg andere dingen om over te praten.

Maak geen geld over
De betaling van je Pepper-lidmaatschap gebeurd op een veilige manier. Komt je date met een zielig verhaal over een erfenis waarop hij kans maakt of een familiebezoek waarbij hij jouw financiële bijdrage nodig heeft? Maak dan niet zomaar geld over! Oplichters bouwen eerst een band met je op voordat ze je om geld vragen. Dit doen ze vaak door jouw situatie te spiegelen. Daarna vragen ze je geld over te maken omdat ze in een bepaalde situatie zitten waar jij je wellicht goed in kunt vinden. Blijf alert. Neem altijd contact op met het Pepper-team als een Pepper lid jou vraagt om geld over te maken.

Wacht niet te lang
Ga pas op date op het moment dat jij daar klaar voor bent. We raden je aan om ook geen maanden te wachten, want een klik voel je pas in het echte leven.

Spreek af in het openbaar
Plan je eerste date op een openbare plek. Zo zijn er altijd anderen in de buurt. Zorg dat je er zelf kunt komen en ook zelfstandig weer thuis kunt komen. Zo ben je niet afhankelijk van de ander. Niet alleen veiliger, maar ook charmanter: drink niet teveel.

Blijf scherp
Gebruik altijd je verstand. Voel je zeker niet verplicht om te blijven tijdens de date als je er geen goed gevoel over hebt. Denk je dat een lid misbruik maakt van zijn/haar Pepper lidmaatschap, neem dan onmiddellijk contact met ons op.

Met deze tips in het achterhoofd kun je met een gerust gevoel gaan daten. Veel plezier!

Nog meer succesverhalen

Singles van Nederland hebben Pepper tot hun favoriete datingsite bekroond. We
hebben de Thuiswinkel Award gewonnen omdat we
hoog scoren op o.a. prijs/kwaliteit verhouding en persoonlijke klantenservice. Lees
hieronder meer over ervaringen met Pepper.

Bekijk direct de leukste singles

Veilig Daten doe je zo

Veilig Daten PepperVeilig daten is erg belangrijk voor ons. Wij doen er alles aan om van het online daten, veilig daten te maken. En we geven jou enkele tips zodat je bewust gaat daten en hiermee bijdraagt aan jouw eigen veiligheid.

Veilig Daten Tips

Volg Ons

Volg Pepper op Facebook, Twitter, Pinterest en Google+