Dating do’s voor mannen

Daten is bijna hogere wiskunde. Internet staat bol van datingtips voor mannen. Helemaal na opkomst (lees: downfall) van Julien Blanc, de man die zichzelf een ‘pickup artist‘ noemt. Mocht je kwalitatieve dates willen, vergeet domineren en manipuleren. Daar ga je het niet mee redden vriend. Hieronder reële datingtips om een man te blijven, maar je niet als een hork te gedragen.

 

007
Bekijk een James Bond film voordat je naar op date gaat en wees ook een kerel. Houd de deur voor haar open, zorg dat je mond leeg is als je praat en behandel haar als een dame. Hoe wil je dat je moeder behandeld wordt? Zo moet je ook je date behandelen.

Breek het zegel
Je hebt een pareltje ontmoet als jullie samen stil kunnen zijn zonder dat het ongemakkelijk wordt. Het is echter niet te bedoeling dat je de hele avond stil bent. Neem het voortouw en stel een paar frisse vragen als ‘Wat is je gekste gewoonte?’, ‘Wat staat er nog op je bucket list?’ of ‘Wie was je idool toen je jong was?’. Leidt ongetwijfeld tot een leuk gesprek.

Dialoog
Een lopend gesprek is een must. Praat alsjeblieft niet de hele avond over jezelf, ook al ben je nog zo zenuwachtig. Bij te veel geklets over jezelf kan je overkomen als een zelfingenomen douchebag. Het gaat overigens ook niet werken als je de hele avond vragen gaat stellen. Het is geen persconferentie! Ga in op haar verhaal of beantwoord een van de hierboven voorgestelde vragen.

Ongelukje
Ongelukjes kunnen gebeuren. Als er dan toch onbedoeld een soppig patatje uit je mond glijdt, excuseer jezelf en maak er een grapje van. Zelfspot is onweerstaanbaar. Een scheet laten in het bijzijn van je kersverse date daarentegen is onaanvaardbaar. Lullig voor je als je last hebt van opgehoopte gassen, maar loop dan even naar het toilet.

Offline
Heb je een date met je telefoon of een date met een échte dame? Houd je telefoon in je zak. Die 36 WhatsApp groepschats, kunnen wel even wachten. De wereld redt het heus wel even zonder jou.

Begrensde emancipatie
Be a gentleman en betaal de eerste date. Vrouwen waarderen dit, ook het feministische soort. Zo houd je overigens altijd de eer aan jezelf. Als het echt wat wordt, dan komt die 50/50 regeling later wel. Stel dat ze er echt, echt op staat? Dan moet je haar de ruimte geven. Wil je het schudden en in de groepsapp van haar vriendinnen terechtkomen? Dan moet je de ‘oeps, ik ben mijn portemonnee vergeten’ gebruiken. Ook al heb je niet veel geld, doe niets wat je je niet kunt veroorloven. Datingtips voor gratis dating.

Afscheid
Communiceer. Wil je je date terugzien? Vertel het haar. Laat dat beschuitje nog even wachten en neem gepast afscheid. Stuur haar een berichtje met dat je het gezellig vond en dat je haar snel weer wilt zien.
Wordt het niets? Wees subtiel eerlijk (niet bot!). Is ook goed voor je karma. Het heeft geen zin om iemand aan een lijntje te houden. Zou je ook niet leuk vinden als het andersom gebeurt. Gedeukte ego’s enzo.

Lap de bovenstaande datingtips aan je laars, als jij denkt dat je dateblunders kunt veroorloven wegens je voortreffelijke charme. Nieuwsgierig wat de etiquette is voor vrouwen? Bekijk de dating do’s voor vrouwen.

 

Artikelen die je misschien ook leuk vindt

Op de Pepper Magazine kun je no nonsense artikelen lezen.
Over wetenschappelijk onderzoek en ervaringen met Pepper
bijvoorbeeld. Ook geven praktische datingtips over je dating
profiel, eerste contact en de daadwerkelijke date.

Bekijk direct de leukste singles

Veilig Daten doe je zo

Veilig Daten PepperVeilig daten is erg belangrijk voor ons. Wij doen er alles aan om van het online daten, veilig daten te maken. En we geven jou enkele tips zodat je bewust gaat daten en hiermee bijdraagt aan jouw eigen veiligheid.

Veilig Daten Tips

Volg Ons

Volg Pepper op Facebook, Twitter, Pinterest en Google+