Profielfoto kiezen? Zo doe je dat!

Een profielfoto kiezen, altijd lastig. De allereerste indruk die andere singles van je krijgen en daarom misschien wel het belangrijkste kiekje op je dating profiel.

Voor ieder wat wils
Welke profielfoto moet je kiezen? Die ene waar je lachend op staat? Of toch de foto met je zonnebril? Wie weet schiet je nog wel even snel een selfie (of tien, voordat je er eindelijk goed op staat) om de ultieme profielfoto te krijgen. Eéntje die een verpletterende indruk achterlaat op je toekomstige online flirts.

De wetenschap spreekt
Je denkt misschien dat het niet superveel uitmaakt of je er lachend, serieus of verbaasd op staat, maar Amerikaanse onderzoekers van het blad Psychological Science hebben het tegendeel bewezen. Ondanks superkleine verschillen (bijvoorbeeld dat je bovenlip één millimeter meer naar beneden hangt) tussen twee vrijwel identieke profielfoto’s kunnen de eerste indrukken van die foto’s compleet uiteenlopen.

Anti-zonnebril
Hoe je de ideale profielfoto moet kiezen, dat vertellen de Amerikanen helaas niet. Alhoewel, een ander onderzoek aantoont dat mannen met gitaren een grote kans hebben om het nummer van een vrouw te scoren. Wat in ieder geval altijd het beste is, is een duidelijke foto van je gezicht. Dus eigenlijk geen zonnebril, geen wazige foto en geen foto met je ogen dicht. Maar mocht je weinig succes hebben met je huidige profielfoto en wil je met of zonder gitaar toch de goede snaar raken: trek je wenkbrauw eens op!

Gerelateerde artikelen

Het kiezen van een juiste profielfoto is natuurlijk slechts
stap 1. Nu begint het flirten en daten! Ben je op zoek naar
meer datingtips? Lees dan onderstaande artikelen.

Bekijk direct de leukste singles

Veilig Daten doe je zo

Veilig Daten PepperVeilig daten is erg belangrijk voor ons. Wij doen er alles aan om van het online daten, veilig daten te maken. En we geven jou enkele tips zodat je bewust gaat daten en hiermee bijdraagt aan jouw eigen veiligheid.

Veilig Daten Tips

Volg Ons

Volg Pepper op Facebook, Twitter, Pinterest en Google+