Halt aan nepprofielen

Datingsites hebben soms met nepprofielen te maken. Een datingsite hoort betrouwbaar en écht te zijn. Daarom heeft Pepper samen met acht andere datingsites en het Consumentenbond het Keurmerk Veilig Daten in het leven geroepen. Om te voorkomen dat degene met verkeerde intenties het niet niet verpesten voor oprechte singles die op zoek zijn naar de liefde.

Datingsite-halt-aan-nepprofielen

Keurmerk Veilig Daten
Wij willen geen nepprofielen op ons platform, period. Samen met acht andere datingsites (zoals onder andere Lexa en Relatieplanet) en op initiatief van de Consumentenbond hebben wij het Keurmerk Veilig Daten gelanceerd. Naast transparantie en goede klantenservice, voeren wij een fel beleid tegen oplichting. Eenmaal gespot worden er ook verdere maatregelen genomen tegen de oplichters.

Scammers
Wat is een scammer eigenlijk? Er zijn mensen die misbruik proberen te maken van singles. Deze mensen worden ook wel scammers of fraudeurs genoemd. De scammers maken nepprofielen aan waarbij zij actief contact maken met singles. Ze zijn complimenteus en bijzonder geïnteresseerd in iemands privé leven. Na verloop van tijd vertelt de scammer een zielig verhaal, waarna wordt gevraagd of hij/zij geld mag ‘lenen’. Bij Zoosk bijvoorbeeld. Om deze oplichterij van nepprofielen tegen te gaan, controleert Pepper handmatig en systematisch alle profielen. Wij willen te allen tijde voorkomen dat mensen met verkeerde intenties de liefde bederven voor eerlijke singles.

To keep in mind
Ondanks dat Pepper alle profielen zorgvuldig checkt, kan het soms gebeuren dat er een scammer doorheen glipt.
Wees niet te angstig. Gebruik altijd je gezonde verstand en houd onderstaande in achterhoofd.Kom je iemand tegen die je niet vertrouwt als oprechte single? Neem bij het ontdekken van nepprofielen direct contact op met onze Backoffice, zodat wij het verder kunnen uitzoeken.

  • Bij directe interesse naar je privé gegevens
  • Als je de indruk krijgt dat de teksten door Google Translate vertaald zijn
  • Te mooi om waar te zijn
  • Als je direct vragen krijgt over je financiële situatie
  • Hij of zij oefent druk uit voor een volgend contactmoment
  • Grote beloftes voordat je elkaar überhaupt ontmoet hebt

Nog meer succesverhalen

Singles van Nederland hebben Pepper tot hun favoriete datingsite bekroond. We
hebben de Thuiswinkel Award gewonnen omdat we
hoog scoren op o.a. prijs/kwaliteit verhouding en persoonlijke klantenservice. Lees
hieronder meer over ervaringen met Pepper.

Bekijk direct de leukste singles

Veilig Daten doe je zo

Veilig Daten PepperVeilig daten is erg belangrijk voor ons. Wij doen er alles aan om van het online daten, veilig daten te maken. En we geven jou enkele tips zodat je bewust gaat daten en hiermee bijdraagt aan jouw eigen veiligheid.

Veilig Daten Tips

Volg Ons

Volg Pepper op Facebook, Twitter, Pinterest en Google+